• Natalia Vrânceanu

Lărgirea podului de la ecluza din Năvodari ar putea începe abia în luna februarie 2021

Lucrarea de lărgire a podului de la ecluza din Năvodari la trei benzi de circulație ar putea începe abia în luna februarie 2021. Primăria Năvodari va lansa zilele viitoare o nouă licitație pentru desemnarea constructorului, după ce constructorul inițial, selectat în anul 2019, a intrat în insolvență.


sursa foto: primaria-navodari.ro


Lărgirea podului de la ecluză de la două la trei benzi de circulație este un proiect despre care se discută în spațiul public încă din anul 2016. Podul are lățimea necesară, însă o secțiune marginală este ocupată în prezent de traseul unor conducte.

În martie 2018, Primăria #Năvodari a semnat contractul de finanțare a lucrării, în valoare de 3 milioane de lei cu Guvernul României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, ulterior fiind lansată în SICAP procedura de achiziție pentru întocmirea proiectului tehnic și pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor. La licitație a fost depusă o singură ofertă, iar pe 21 iunie 2019 s-a semnat contractul cu Primăria Năvodari. Ulterior a fost finalizat proiectul tehnic al lucrării de lărgire a carosabilului de pe podul de la #ecluză, aceasta fiind practic prima etapă a contractului și singura finalizată.


Cu nerăbdare așteaptă și șoferii reabilitarea și lărgirea podului, care se plâng de #ambuteiaje mai ales în sezonul estival, întrucât în acea porțiune drumul se îngustează.

După ce constructorul inițial a intrat în insolvență și a solicitat renunțarea la contract din motive de neîncadrare în preț , Primăria Năvodari organizează o nouă licitație pentru a desemna un nou constructor în speranța că, cel mai curând posibil, lucrările să înceapă în luna februarie 2021. Reprezentanții Primăriei din Năvodari nu au comentat situația actuală.


#dottotv #stiri #constanta

Dotto_hd_v1.png
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • LinkedIn

Publicitate

Abonează-te la newsletter!

©2020 by DOTTO TV