• Natalia Vrânceanu

Pasarela Regală din Mamaia va intra în administrarea Institutului Național al Patrimoniului

Ministrul Culturii și-a anunțat intenția de a prelua Pasarela Regală din stațiunea Mamaia! Monumentul istoric va intra în administrarea Institutului Național al Patrimoniului, în scopul restaurării și mutării, încă din luna februarie a anului curent.sursa foto: tomisnews.ro


Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a propus Ministerului Culturii trei variante de conservare a pasarelei regale, asta după ce, în urmă cu 9 luni tot ABADL a propus demolarea ei, în cadrul proiectului de stopare a eroziunii plajelor.

Cele trei variante pentru protejarea pasarelei sunt: acoperirea parțială a structurii cu nisip, iar din studii reiese că va avea cel mai mic impact general, cea de-a doua variantă de conservare a monumentului, prin care acesta va fi total vizibil, este prin panta de tranziție, iar cel de-al treilea implică o construcție solidă și stabilă prin protecția marginilor prin piatră, beton și panouri metalice.

Ca urmare a ședinței online a Secțiunii Tehnice de Arhitectură și Inginerie a Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice, a fost emis avizul pentru preluarea monumentului istoric și darea în administrarea Institutului Național al Patrimoniului pentru restaurarea construcției.


Pasarela de la Cazino a ajuns acum o ruină. Unul dintre simbolurile stațiunii Mamaia a fost declarat #monument istoric și apoi, abandonat.


Pasarela a reprezentat, în perioada interbelică, o atracție turistică extrem de importantă pentru că găzduia singurul bar maritim al Europei. #Pasarela face parte din Ansamblul Cazino Mamaia, fiind un monument istoric de categoria B, inaugurat în anul 1935, în prezența Regelui Carol al II-lea. Timpul însă, și-a pus amprenta, iar din lipsa conservării, construcția s-a degradat, pericolul fiind acum la orice pas.


#dottotv #stiri #constanta

Dotto_hd_v1.png
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
  • LinkedIn

Publicitate

Abonează-te la newsletter!

©2020 by DOTTO TV